Kirjaan valitut reseptit ja ruoat ovat oululaisten keittiömestarien ja tuottajien parhaita herkkuja.
Oulussa lohen, siian ja silakan merkitys ruokavaliossa on aina ollut merkittävä. Lohta on ollut pöydässä jopa niin usein että piikojen ja renkien sopimuksiin kirjattiin ehto, jonka mukaan ”lohta saa olla ruokana korkeintaan kolmena päivänä viikossa”. Kalaa suolattiin, kuivattiin, paistettiin ja halstrattiin ja siitä valmistettiin keittoja. Suolakalaa syötiin kaikilla aterioilla piimän ja leivän kanssa. Lähiruoan tuotannossa käytetään kestäviä menetelmiä raaka-aineen tuotannosta kuljetukseen ja kauppaan. Ruoka tuotetaan ympäristöä kunnioittavalla tavalla ja luonnonvaroja säästäen. Lähiruoka suosii myös vuodenaikojen sesonkeja hyödyntäen alueellista ruokaperinnettä. Lähiruoka tuoksuu, maistuu ja näyttää paremmalle. Lähiruoka on laatua.
Kirjassa on paljon uusia makuyhdistelmiä, tuoksuja ja oivalluksia, joihin kannattaa varmasti tutustua paikan päällä. Kirjan kokoajana kehotan lukijoita kokeilemaan uusia makuja ravintoloissa ja nauttimaan hyvästä ruoasta hyvässä seurassa.
Kielet/Språk/Languages: Koko/Storlek/Size: 260x260mm, 96 sivua
|