Karelia à la carte

 

Karjalaisesta ruokakulttuurista on tullut niin tunnettu, että uunissa valmistettuja karjalaisia perinneruokia syödään nykyisin kaikkialla Suomessa.


Karjala tunnetaan vieraanvaraisuudestaan ja hyvästä ruoasta. Karjalaisessa ruokakulttuurissa piirakat ja uunin monipuolinen käyttö ovat tärkeitä. Leivinuuni on karjalaisen kodin keskus ja useimmat ruoat kypsytetään yhä sen lämmössä. Ensin uunissa paistetaan ohutkuoriset piirakat ja rieskat. Sen jälkeen lämpötilan hieman laskettua siirrytään paistamaan leipiä, kukkoja ja kukkosia. Viimeiseksi jälkilämmössä haudutetaan kypsiksi puurot, paistit ja pataruoat. Ruoan lisäksi uunia lämmitettäessä lämpenee tupa.

Karjalassa riistaa on runsaasti tarjolla. Alue on tunnettu suurista metsistään ja järvistään. Itse pyydetty ja lähellä tuotettu ruoka ovat suuressa arvossa. Ruoka valmistetaan usein perinteitä kunnioittaen, mutta uusia sovellutuksia kehitetään myös jatkuvasti. Miltä kuulostavat; sampiblini, tervamukkunen, ternimaito brûleé tai vaikka mustikkaruiskakku. Lisäksi kirjasta löytyvät perinteiset karjalaiset herkut kuten lepuskat, vatruskat, kukkoset, sultsinat ja tietenkin se oikea karjalanpiirakan valmistusohje.

Karelia à la carte -kirja esittelee Karjalan ainutlaatuista ruokakulttuuria samoin kuin sen uusia gastronomisia sovellutuksia, jotka totisesti vievät kielen mennessään. Karjalassa on tarjolla paljon perinteistä ja erilaista, valitseminen on vaikeaa. Kannattaa maistaa kaikkea mahdollista, mitä karjalainen ruokakulttuuri ja runsas vieraanvaraisuus tarjoavat.

Kielet/Languages:    
Koko/Size: 260x260mm, 96 sivua

ISBN 978-9525-913-01-9

антидетект браузеры, with maximum and.