Majakkatuotteet

 

Uudet A la carte majakkamukit

Uusia A la carte majakkamukeja on tehty rajattu keräilysarja. Kutakin mukia on valmistettu 300 kappaletta. Voit tilata uusia majakkamukeja alla olevalla tilauslomakkeella samoilla ehdoilla kuin aiempia tuotteita. Nämä mukit eivät ole Arabian valmistamia.

Uudet A la carte majakkamukit ovat laadukkaita, kestäviä ja kauniisti kuvitettuja. Piirrokset tehdään tarkasti majakoiden mukaan saariston kulttuurimaisemaa kunnioittaen.

Arabian valmistamat majakkamukit

Arabia on valmistanut meille majakkamukeja jo 16 vuoden ajan. Vuosien kuluessa pienin valmistusmäärä on kasvanut 2000 kappaleeseen, mikä rajaa tuotantomahdollisuuksia. Päivä Suomenlinnassa muki valmistui toukokuussa 2018 ja Syysmyrsky Majakalla muki vuonna 2019. Seuraava Arabian valmistama majakkamuki valmistuu huhtikuussa 2021. Kutakin mukia on tehty rajattu keräilysarja.  Voit tilata saatavilla olevia majakkamukeja alla olevalla tilauslomakkeella.

Piirrokset tehdään tarkasti majakoiden mukaan. Arabian valmistamien mukien malli on Teema-muki, jonka suunnittelija on kansainvälisesti tunnustettu Kaj Franck. Mukien valmistusmäärät on merkitty mukien kohdalle.


Mukien pienin tilausmäärä on kuusi mukia, joista samoja mukeja saa olla enintään kaksi. Valitse haluamasi mukit ja merkitse määrät alla olevaan tilauslomakkeeseen. Halutessasi voit tilata myös enemmän kuin kuusi mukia. Mukit toimitetaan erillisissä lahjapakkauksissa, joissa on majakan kuva.

Mukien hinta on 30 € / kpl + postikulut 12 €.
Esimerkiksi kuusi mukia maksaa yhteensä 192 euroa postikuluineen ja 10 mukia 312 euroa.

Tilaustyönä tehdyt mukit

Valmistamme myös tilaustyönä piirroksin kuvitettuja mukeja. Kuvan aiheet ja värit ovat vapaasti valittavissa. Minimi toimituserä tilaustyölle on 200 kappaletta. Ota yhteyttä, puhelin 050-65406, Manne Stenros. Ohessa muutamia esimerkkejä tekemistämme tilaustöistä. Näitä mukeja ei voi tilata sivustomme kautta.


Merkitse majakkatuotteiden edessä olevaan kenttään haluamasi kappalemäärät. Pienin tilausmäärä on 6 mukia. Samoja mukeja saa olla enintään kaksi.

Majakkamuki - Bengtskärin Haahkat
Majakkamuki - Kevätkukkia Majakalla
Majakkamuki - Kesäpäivä Utössä
Majakkamuki - Yö Harmajalla
Majakkamuki - Syysmyrsky Majakalla
Majakkamuki - Kylmäpihlaja
Majakkamuki - Marjaniemi
Majakkamuki - Isokari
Majakkamuki - Yttergrund
Majakkamuki - Maakalla
Majakkamuki - Ulkokalla
Majakkamuki - Suomenlinna

Majakkapurkit

Majakkamukit ovat saaneet seurakseen kannelliset majakkapurkit. Kesän 2016 majakkapurkkeja ovat Russarö, Bengtskär, Isokari, Helsinki ja Marjaniemi. Purkin tilavuus on 7,5 dl. Majakkapurkin hinta on 26€. Klikkaa kuvaa nähdäksesi purkin isompana.

lyokki_wwwnorrskar_wwwmajakkakahvipurkki_helsinki_15cm-wwwisokari_press-wwwrussaro-kahvipurkki-wwwbengt-wwwmarjaniemi_www-900px

Maakalla Majakkapurkki
Ulkokalla Majakkapurkki
Lyökki Majakkapurkki
Norrskär Majakkapurkki
Helsinki Majakkapurkki
Isokari Majakkapurkki
Russarö Majakkapurkki
Bengtskär Majakkapurkki
Marjaniemi  Majakkapurkki

Suomen majakat vuosilautasia

Nyt voit tilata myös Suomen majakat vuosilautasia mukitilauksen yhteydessä tai erikseen. Pääasia että tilaat vähintään kuusi tuotetta. Voit siis tilata 6 lautasta tai esimerkiksi 2 mukia ja 4 lautasta.

uto_20CM_2016-musta Utö vuosilautanen 2016, Ø 20 cm
20€
 
kpl
uto_26CM_2016-musta Utö vuosilautanen 2016, Ø 26 cm
22€
kpl

Utö 2016 vuosilautasten aiheena on Utön majakka, joka sijaitsee Turun saaristossa. Suomen Majakat vuosilautasten pohjassa on vuosiluku 2016 ja teksti Utö. Lautasia myydään niin kauan kunnes sarja on loppuunmyyty. Molempia lautasia on valmistettu suljettu sarja 150 kappaletta.

porkkala_2015-20cm-musta Porkkala vuosilautanen 2015, Ø 20 cm
20€
kpl
porkkala_2015-26cm-musta Porkkala vuosilautanen 2015, Ø 26 cm
22€
 
kpl

Porkkala vuosilautasten aiheena on Porkkalan majakka, joka sijaitsee Kallbådan nimisellä kallioluodolla Porkkalan niemen eteläpuolella. Suomen Majakat vuosilautasten pohjassa on vuosiluku 2015 ja teksti Porkkala Porkala. Lautasia myydään niin kauan kunnes sarja on loppuunmyyty. Molempia lautasia on valmistettu suljettu sarja 150 kappaletta.

Glosholm vuosilautanen 2014, Ø 20 cm
20€
kpl
Glosholm vuosilautanen 2014, Ø 26 cm
22€
kpl

Glosholm 2014 vuosilautasten pohjassa on vuosiluku 2014 ja teksti Glosholm Jussarö. Lautasia myydään niin kauan kunnes sarja on loppuunmyyty. Jos tarvitset vähemmän tuotteita, niin löydät tuotteet jälleenmyyjiltämme.

Mukitarjotin-valokuva-artikkeli


Merelle majakkamukitarjotin

Tarjottimen hinta on 20 euroa + toimituskulut 12 euroa

 


Nyt voit tilata tilauksen yhteydessä myös Suomen Majakat -pelikortit 10€ hintaan.

Suomen Majakat -pelikorttipakka

 

marjaniemi   Soderskär

ISOKARI
MAJAKKALYHTY

Isokari majakkalyhdyn korkeus on 34 senttiä ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan. Pimeässä lyhty valaisee ja opastaa kulkijoita, kuten Isokarin majakka tekee merellä.

 

MARJANIEMI 

Marjaniemi majakkalyhdyn korkeus on 36 senttiä ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

NORRSKÄR
MAJAKKALYHTY

Norrskär majakkalyhdyn korkeus on 32 senttiä ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

sappimajakka  

SÄPPI MAJAKKALYHTY

[TILAPÄISESTI LOPPU]

Säppi majakkalyhdyn korkeus on 36 senttiä ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

 

 

LYÖKIN POOKI

Isokarin majakkalyhty on saanut uuden kaverin Lyökin pookista. 26-senttinen tunnusmajakka aukeaa keskeltä ja sen sisään mahtuu mitä merkillisempiä asioita. Pooki on valmistettu lasitetusta punasavesta tarkoin Lyökin saarella olevan tunnusmajakan mukaan.

Pookin hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

RUSSARÖ MAJAKKALYHTY

Uuden Majakkalyhdyn aiheena on Russarön majakka, joka sijaitsee Hangon edustalla. Majakkalyhdyn korkeus on 35 cm ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

majakkalyhty_soderskar-musta

SÖDERSKÄR MAJAKKALYHTY

 Söderskär majakkalyhdyn korkeus on 38 senttiä ja sen lyhtyosa on irrallinen. Irralliseen lyhtyosaan voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

GLOSHOLM MAJAKKALYHTY

Glosholm majakkalyhdyn korkeus on 32 senttiä. Lyhdyn sisään voi laittaa tuikkukynttilän palamaan.

Lyhdyn hinta on 68 €
+ toimituskulut 12 €

   
Norrskär majakkalyhty
Isokari majakkalyhty
Säppi majakkalyhty
Glosholm majakkalyhty
Söderskär majakkalyhty
Russarö majakkalyhty

 

LUOTSIVENE

Purjeveneiden aikakautena Högsåran kylässä oli yksitoista luotsitilaa sekä korkealla kalliolla luotsitalo, josta saattoi nähdä väylällä kulkevat alukset hyvissä ajoin. Tämän ajan muistaa hyvin Högsåran saarella asuva Anders Alborg, joka on vanhaa högsåralaista luotsisukua ja aikanaan itsekin ohjannut veneitä yksin satamaan. Luotsitoiminnan perinteitä kunnioittaakseen hän suunnitteli ja valmisti tämän luotsiveneen neljännesvuosisata sitten. Nyt luotsivene on otettu uudelleen tuotantoon juuri sellaisena, kuin hän sen alun perin teki: se on yhtä tarkoituksenmukainen ja yhtä helppokäyttöinen kuin luotsivene, jota piti pystyä ohjaamaan yhdellä kädellä myrskyävällä merellä.

Luotsiveneen hinta on 40 € + toimituskulut 12 €

LOTSBÅT

På ön Högsåra fanns under segelfartygens tid elva lotsgårdar och ett lotshus högt uppe på berget från vilket man i god tid kunde se fartygen som rörde sig på farleden. Den här tiden kommer Anders Alborg som bor på Högsåra väl ihåg, han är av gammal lotssläkt från Högsåra och har i tiden också själv ensam styrt båtar i hamn. För att hedra lotstraditionen ritade och byggde han den här lotsbåten för ett kvartsekel sedan. Nu har man tagit lotsbåten i produktion precis sådan som han den ursprungligen byggde: den är lika ändamålsenlig och lättanvänd som lotsbåtarna som man var tvungen att kunna styra med en hand på det stormande havet.

Luotsivene - punainen
Luotsivene - valkoinen
Luotsivene - turkoosi
Luotsivene - sininen

 

Täytä tilaajan tiedot osio. Lähetämme tuotteet postiennakolla.

Nimi :
Sähköposti : *
Katuosoite :
Postinumero :
Postitoimipaikka :
Puhelin :
Viesti :
 
BENGTSKÄRIN HAAHKAT
Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’ EBengtskärin majakka sijaitsee avomerellä matalalla kallioluodolla 15 merimailia Hangosta lounaaseen. Majakka on Pohjoismaiden korkein, sen korkeus merenpinnasta on 52 metriä ja korkeus maan pinnasta 45,8 metriä. Majakan rakennusmateriaalina on käytetty luodolta louhittua graniittia ja tiiltä.

Valmistusmäärä 2000 kpl

KEVÄTPÄIVÄ MAJAKALLA
Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon. Mukin valmistaa Arabia.

Valmistusmäärä 2000 kpl

KESÄPÄIVÄ UTÖSSÄ
Rakennusvuosi 1753 ja 1814
Korkeus 39,6 m
59° 46,9’ N 21° 22,3’ E
Utön majakka peruskorjattiin vuonna 2002 ja se on nyt Utön saaren ylpeys. Majakan sisällä on pieni majakkamuseo ja kirkko. Kylän ympäröimä majakka on vanhimmilta osiltaan Suomen vanhin majakka.

Valmistusmäärä 2000 kpl

YÖ HARMAJALLA
Rakennusvuosi 1883
Korkeus 24,0 m
60°06,3’ N 24°58,7’ E

Harmajan majakka sijaitsee Helsingin edustalla Harmajan väylän reunalla. Majakka on rakennettu vuonna 1883, vuonna 1900 majakan korkeus kaksinkertaistettiin rakentamalla tornin alle graniitista ja tiilestä nelikulmainen alaosa. Vuonna 2000 majakan ulkonäkö muutettiin arvonsa mukaiseksi vaihtamalla majakaan alkuperäisen kaltainen lyhtykoju. Saarella toimii myös luotsiasema.

Valmistusmäärä 2000 kpl

SYYSMYRSKY MAJAKALLA

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon. Mukin valmistaja on Arabia.

Valmistusmäärä 2000 kpl

PÄIVÄ SUOMENLINNASSA

Majakkamukisarja on täydentynyt uudella Päivä Suomenlinnassa -mukilla. Mukin kylkeen taiteilija Anneli Stenros on piirtänyt tutun majakan lisäksi Suomenlinnan vierasvenesataman. Mukia on valmistettu 2000 kappaleen suljettu sarja keräilijöille. Mukin valmistaja on Arabia. Mukin aiheena on Suomenlinnan majakka, joka sijaitsee Helsingin edustalla Iso Mustasaaressa. Linnoitussaarella vierailee vuosittain yli 200.000 vierasta ja se on maailmanperintökohde.

Valmistusmäärä 2000 kpl

glosholm2017-press-white-75 KESÄMYRSKY MAJAKALLA [LOPPUUNMYYTY]

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon. Mukin valmistaa Arabia.

Valmistusmäärä 1000 kpl

glosholm-mainos-musta ENSILUMI MAJAKALLA [LOPPUUNMYYTY]

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon. Mukin valmistaa Arabia.

Valmistusmäärä 1000 kpl

Bengtskar_2016-musta YÖ BENGTSKÄRISSÄ  [LOPPUUNMYYTY]

Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’ E

Mukin nimi on Yö Bengtskärissä ja mukin kyljessä on öinen kuva Bengtskärin majakasta, joka sijaitsee avomerellä matalalla kallioluodolla Hangon lounaispuolella. Majakka on Pohjoismaiden korkein ja sen korkeus merenpinnasta on 52 metriä ja korkeus maan pinnasta 45,8 metriä. Majakan rakennusmateriaalina on käytetty luodolta louhittua graniittia ja tiiltä. Mukin kylkeen on taiteilija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi myös kaljaasi Ingan, jonka kotisatama on Bengtskärin lähellä sijaitseva Kasnäsin vierassatama. Mukin valmistaa Arabia.

Valmistusmäärä 1000 kpl

gloshol2015-150px GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N 25° 51,0’ E

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon.

Valmistusmäärä 500 kpl

isokraaseli-150px ISO-KRAASELI [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1852
Korkeus 18 m
64° 40,7’ N   24° 24,4’ E

Iso-Kraaselin tunnusmajakka sijaitsee samannimisellä saarella Raahen ulkosaaristossa. Tunnusmajakka rakennettiin saarelle vuonna 1852, vuotta myöhemmin kuin Oulun edustalle rakennettu Laitakarin pooki valmistui. Molemmat tunnusmajakat ovat samantyyppisiä kahdeksankulmaisia yläosastaan laudoitettuja merimerkkejä. Tunnusmajakoiden merelle päin olevat sivut on maalattu valkoisiksi ja muut sivut punaisiksi.

Valmistusmäärä 500 kpl

glosholm-edesta-350px
glosholm-takaa-350px
GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N   25° 51,0’ E

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon.

Valmistusmäärä 2000 kpl

ledskar-edesta-350px
ledskar-takaa
LEDSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
59° 48,0’ N 22° 56,8’ E

Ledskärin tunnusmajakka sijaitsee Ahvenanmaan saaristossa vilkkaan väylän varressa. Vuonna 1848 rakennettu pooki on muurattu kivistä ja maalattu pystysuuntaisin raidoin punavalkoiseksi. Majakan katto ja ulkoreunan tasanne on pellitetty ja maalattu vihreäksi. Maarianhaminan kävijät kulkevat lähes poikkeuksetta Ledskärin tunnusmajakan ohitse. Saaren kohdalla väylä on kapea ja rannasta äkkisyvä, joten majakan näkee saaren ohi mennessä poikkeuksellisen hyvin.

Valmistusmäärä 1000 kpl

 Gustavsvarn-www GUSTAVSVÄRN  [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1865
Korkeus 11,0 m
59° 48,0’ N 22° 56,8’ E

Gustavsvärnin linnoitettu kalliosaari sijaitsee Hangon Tulliniemen kaakkoispuolella kolmen kilometrin päässä Hangosta lounaaseen. Saarella on pyöreä majakka, linnoitteen raunio ja sumusireenin hoitajan entinen asunto, joka on Majakkaseuran jäsenten käytössä. Majakkaseura on tehnyt mittavan ja arvokkaan työn kunnostaessaan saarella olevan sumusireenin hoitajan asunnon. Saaren kallioon on hakattu kuninkaan monogrammi majakan perustamisen ajalta.

Valmistusmäärä 2000 kpl

 Harmaja_keltainen_www HARMAJA – GRÅHARA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1883
Korkeus 24,0 m
60°06,3’ N 24°58,7’ E

Harmajan majakka sijaitsee Helsingin edustalla Harmajan väylän reunalla. Majakka on rakennettu vuonna 1883, vuonna 1900 majakan korkeus kaksinkertaistettiin rakentamalla tornin alle graniitista ja tiilestä nelikulmainen alaosa. Vuonna 2000 majakan ulkonäkö muutettiin arvonsa mukaiseksi vaihtamalla majakaan alkuperäisen kaltainen lyhtykoju. Saarella toimii myös luotsiasema.

Valmistusmäärä 1000 kpl

 bengtskar_2014_150px_musta BENGTSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’ E

Bengtskärin majakka sijaitsee avomerellä matalalla kallioluodolla 15 merimailia Hangosta lounaaseen. Majakka on Pohjoismaiden korkein, sen korkeus merenpinnasta on 52 metriä ja korkeus maan pinnasta 45,8 metriä. Majakan rakennusmateriaalina on käytetty luodolta louhittua graniittia ja tiiltä. Mukin kylkeen on taiteilija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi myös kaljaasi Ingan, jonka kotisatama on Bengtskärin lähellä sijaitseva Kasnäsin vierassatama.

Valmistusmäärä 2000 kpl

TANKAR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1889
Korkeus 30 m
63° 57,0’ N 22° 51,0’ E

Tankarin majakka sijaitsee Perämerellä Kokkolan edustalla. Punavalkoinen rautarakenteinen majakka rakennettiin Saksassa vuonna 1888 ja pystytettiin Tankarin saarelle. Majakka varustettiin ranskalaisella Fresnelin 2. luokan linssistöllä. Sen alkuperäinen linssistö on Suomen kookkaimpia ja edelleen käytössä.  Majakan petrolikäyttöinen valo sytytettiin ensi kerran 15. lokakuuta vuonna1889.

Valmistusmäärä 2000 kpl

KOTKA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1990
Korkeus 23 m
60° 10,3’ N    26° 39,2’E

Kotkan majakka sijaitsee kaukana rannikosta avomerellä Suomen aluevesirajan tuntumassa. Kotkan majakan kautta ohjataan laivaliikenne Kotkan uuteen Mussalon syväsatamaan. Sirorakenteisen merimajakan runkona on 25 metriä pitkä teräspaalu, joka on upotettu 14 metrin syvyyteen merenpohjaan. Majakan valonkantama on 12 merimailia.

Valmistusmäärä 2000 kpl

KYLMÄPIHLAJA  [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1953
Korkeus 36 m
61°08,7′ N   21°18,4’E

Kylmäpihlajan majakka rakennettiin 1953 korvaamaan Rauman edustalla ollut majakkalaiva. Tornin siipirakennukseen rakennettiin asuintilat 12 luotsille, kahdeksalle kutterinhoitajalle ja kahdelle majakkamiehelle. Vuonna 2001 luotsit muuttivat pois saarelta ja majakkasaari avautui vierailijoille. Kesäkautena saarelle on päivittäinen veneyhteys. Vanhassa majakkarakennuksessa toimii nykyisin ravintola ja majoitustilat on kunnostettu hotellihuoneiksi.

Valmistusmäärä 2000 kpl

GUSTAF DALÉN [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1947
Korkeus 11,7 m
60°05,6’ N   21°18,9’ E

Gustaf Dalénin majakka sijaitsee Saaristomerellä Kihdin selällä. Vuonna 1947 valmistunut majakka on Suomen ensimmäinen kiinteä pohjamajakka. Majakkatorni on rakennettu betonista ja valolaite on sijoitettu pilarien varaan, jotta suuret aallot eivät murtaisi majakan yläosaa. Tasanteella ollut sumukello siirrettiin Maarianhaminan merimuseoon 1990-luvulla. Majakka on nimetty ruotsalaisen valolaitteen keksijän Gustaf Dalénin mukaan. Gustaf Dalénin majakkamukiin on piirretty majakan lisäksi Viking Grace -alus, joka ohittaa Gustaf Dalénin majakan joka päivä.

Valmistusmäärä 1000 kpl

GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N   25° 51,0’ E
Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon.

Valmistusmäärä 2000 kpl

OULUN MAJAKKA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1964
Korkeus 22,0 m
65°08,8’ N   24°39,7’ E

Oulu 3 majakka sijaitsee Hailuodon saaren pohjoispuolella Oulun edustalla. Majakka on Oulun satamaan johtavan väylän kolmesta majakasta sisin. Majakka on rakennettu ja asennettu paikalleen vuonna 1964. Se on 24 metriä kasuunimajakka, jonka välitasanteen yläpuolella on punainen vyö. Mukin toiselle puolelle on Anneli Stenros piirtänyt Oulun kauppahallin, Toripolliisin ja rantamakasiineja. Majakan juurella lohi hyppää vasten tyrskyjä.

Valmistusmäärä 2000 kpl

PORVOON MAJAKKA  [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1976
Korkeus 10,0 m
60°05,6’ N    25°36,0’ E

Porvoon majakka sijaitsee Porvoon edustalla St. Kölhällenin matalikon länsipuolella Sköldvikiin johtavan väylän varrella. Merenpohjassa seisova teräsbetonimajakka valmistui vuonna 1976. Sen valon korkeus on 10,0 metriä merenpinnasta. Mukin toisella puolella on piirrettynä Porvoon jokimaisema raatihuoneineen ja kirkon torneineen.

Valmistusmäärä 2000 kpl

HELSINKI [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1959
Korkeus 25,0 m
59°56,9’ N   24°55,7’ E

Helsingin majakka on Suomenlahdella sijaitseva kasuunimajakka, jonka rakentaminen aloitettiin maissa toukokuussa 1958. Saman vuoden elokuussa majakka upotettiin sijoituspaikalleen 13 metrin syvyyteen. Tornin vedenpäällinen osa valmistui seuraavana kesänä, ja virallisesti majakka otettiin käyttöön syyskuussa 1959. Tallinnan ja Helsingin välinen matkustajalaivaliikenne kulkee keskellä Suomenlahtea sijaitsevan majakan ohitse.

Valmistusmäärä 2000 kpl

Uto UTÖ  [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1753 ja 1814
Korkeus 39,6 m
59° 46,9’ N 21° 22,3’ E

Utön majakka peruskorjattiin vuonna 2002 ja se on nyt Utön saaren ylpeys. Majakan sisällä on pieni majakkamuseo ja kirkko. Kylän ympäröimä majakka on vanhimmilta osiltaan Suomen vanhin majakka.

Valmistusmäärä 2000 kpl

ISOKARI – ENSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1833
Korkeus 49,4 m
60° 43,1’ N 21° 00,9’E

Isokarin majakka on kauneimpia merimajakoitamme. Suurella saarella on hyvä satama ja sinne tehdään koko kesän ohjattuja päivämatkoja. Isokari sijaitsee Uudenkaupungin edustalla.

Valmistusmäärä 2000 kpl

RUSSARÖ [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1815, 1863, 1949, 1951
Korkeus 34,2 m
59° 46,0’ N 22° 56,9’ E

Russarön majakka on majakka Hangon edustalla Russarön saarella. Vuonna 1863 tuli valmiiksi viisikerroksinen kivimajakka, joka on vieläkin pystyssä. Sen merkitys oli tärkeä 1870-luvulla, sillä silloin Hangosta tuli Suomen ensimmäinen talvisatama.

Valmistusmäärä 2000 kpl

OURA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1856
Korkeus 14,3 m
61°49,6′ N   21°20,1′ E

Ouran tunnusmajakka on puinen pyramidi jonka huipulla on sauvan päässä kaksoiskartio. Vuonna 1856 rakennettu majakka sijaitsee Merikarvialla Porin pohjoispuolella.

Valmistusmäärä 1000 kpl

TASKU [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1853
Korkeus 16,5 m
64°42,7′ N   24°23,2′ E

Raahen edustalla sijaitsevan Taskun tunnusmajakan on peruskorjannut Raahen kaupunki vuonna 2002-2003. Taskun pooki on rakennettu puusta ja maalattu keltaiseksi.

Valmistusmäärä 1000 kpl

HÄLLGRUND [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1824
Korkeus 21,4 m
63°38,5′ N   22°25,0′ E

Hällgrund sijaitsee Uudenkaarlepyyn ulkosaaristossa. Puurakenteisen pookin korkeus on 21 metriä. Hällgrundin saari on vanha kalastajien ja luotsien tukikohta.

Valmistusmäärä 1000 kpl

LYÖKKI [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1757
Korkeus 16,5 m
60°56,0′ N   21°08,5′ E

Lyökin pooki on Suomen vanhin tunnusmajakka ja se on rakennettu kokonaan kivestä. Se sijaitsee Selkömerellä Uudenkaupungin lounaispuolella. Pookin korkeus on 17 metriä.

Valmistusmäärä 1000 kpl

SANTAKARI [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1857
Korkeus 18,6 m
61°06,5’N   21°17,1’E

Santakarin historiallinen pooki sijaitsee Rauman edustalla. Puurakenteisen pookin on suunnitellut lääninarkkitehti Georg Theodor von Chiewitz. Pooki on peruskorjattu vuonna 2009.

Valmistusmäärä 1000 kpl

LAITAKARI  [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1851
Korkeus 15,6m
65°03,1′ N   25°09,5’E

Oulun edustalla sijaitseva Laitakarin tunnusmajakka on sauvarakenteinen puutorni. Sen on suunnitellut Albin Stjerncreutz ja sen korkeus on 15,6 metriä.

Valmistusmäärä 1000 kpl

PORKKALA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1920
Korkeus 21,4 m
59° 52,1’ N 24° 18,4’ E

Porkkalan Kallbåda, lempinimeltään ”kirkko”, sijaitsee Suomenlahdella Porkkalan nimen jatkeena olevalla pienellä puuttomalla Kallbådan luodolla. Teräsbetonista rakennettu majakka on kaukana laivaväylistä ja talvisin ahtojäiden armoilla. Nykyisin paljaat ja matalat kalliot ovat hylkeidensuojelualuetta ja maihinnousu on kielletty. Majakan ohi kulkiessa kannattaa tähystää kallioilla loikoilevia hylkeitä. Mukin kylkeen on suunnittelija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi kaksi hyljettä ja purjeveneen kiertämässä majakkaa.

Valmistusmäärä 1000 kpl

NORRSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1848
Korkeus 21,0 m
63° 14,0’ N 20° 36,4’ E

Norrskärin majakka on rakennettu tiilestä ja graniitista ja se on 21 metriä korkea. Kahdeksankulmainen mustavalkoinen majakka valmistui vuonna 1846. Henkilökunta, joka koostui neljästä majakanvartijasta ja heidän perheistään, asui majakan vieressä sijaitsevassa hirsimökissä. Talvella ja huonon kelin aikana saarella elettiin täysin eristettyinä muusta maailmasta. Majakanvartijoille maksettiin myös talven palkka etukäteen, jotta he voisivat täyttää ruokavarastot ennen talvea. Vuonna 1987 majakka automatisoitiin ja majakanvartijoiden työt loppuivat. Norrskärin majakanvartija oli Suomen viimeinen.

Valmistusmäärä 1000 kpl

bengt BENGTSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’ E

Bengtskärin majakka sijaitsee avomerellä matalalla kallioluodolla 15 merimailia Hangosta lounaaseen. Majakka on Pohjoismaiden korkein, sen korkeus merenpinnasta on 52 metriä ja korkeus maan pinnasta 45,8 metriä. Majakan rakennusmateriaalina on käytetty luodolta louhittua graniittia ja tiiltä. Mukin kylkeen on taiteilija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi myös kaljaasi Ingan, jonka kotisatama on Bengtskärin lähellä sijaitseva Kasnäsin vierassatama.

Valmistusmäärä 2000 kpl

STRÖMMINGSBÅDAN [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1885
Korkeus 16,2 m
62° 58,8′ N 20° 44,6′ E

Lukuisten karilleajojen seurauksena päätettiin Pohjanlahdella sijaitseville silakanpyytäjien luodoille rakentaa valomajakka turvaamaan merenkulkua. Majakan terästorni sekä majakkamestarin ja kolmen majakanvartijan asuin- ja huoltorakennukset valmistuivat syksyllä 1885. Majakka varustettiin ranskalaisen fyysikon Augustin Jean Fresnelin kehittämällä valoa vahvistamalla Fresnel-linssillä. Vaasasta 25 merimailin päässä oleva majakka automatisoitiin vuonna 1963.

Valmistusmäärä 1000 kpl

SÄPPI [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1873
Korkeus 30,7 m
61° 28,6′ N 21° 21,1′ E

Säpin majakka sijaitsee metsäisellä Säpin saarella Porin edustalla kahdeksan merimailin päässä Reposaaresta. Saari kuuluu nykyisin Luvian kunnan alueeseen. Majakan paikalla tiedetään olleen aiemmin puinen merimerkki, joka rakennettiin paikalle todennäköisesti 1779. Nykyinen majakka, jonka suunnitteli arkkitehti Axel Hampus Dahlström, valmistui vuonna 1873. Majakka automatisoitiin vuonna 1962.

Valmistusmäärä 1000 kpl

JUSSARÖ [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1891, 1922
Korkeus 25,9 m
59° 47,4′ N 23° 33,2′ E

Jussarön majakka sijaitsee Tammisaaren edustalla olevalla Sundharun saarella noin neljä kilometriä Jussaröön saaresta etelään. Jussarön ensimmäinen valomajakka rakennettiin vuonna 1891 saariryhmän suurimpaan saareen, jotta majakanvartijoiden asuinrakennukset voitiin rakentaa samalle saarelle itse majakkatornin kanssa. Vuonna 1922 vanha majakka kuitenkin korvattiin uudella majakalla, joka jo rakennusvaiheessa suunniteltiin miehittämättömäksi.

Valmistusmäärä 1000 kpl

MARJANIEMI [LOPPUUNMYYTY]Rakennusvuosi 1871
Korkeus 25,0 m
65° 02.4′ N 24° 33,9′ E

Marjaniemen majakka sijaitsee Perämerellä, Hailuodon läntisimmässä kohdassa, noin 50 kilometrin päässä Oulusta. Vuoteen 1962 asti, Marjaniemessä työskenteli majakkamestari ja kaksi majakanvartijaa. Majakkatorni on muurattu tiilestä ja tornin ulkopinta on rapattu valkoiseksi. Majakan korkeus maanpinnasta on 25 metriä ja merenpinnan tasosta 30,5 metriä.

Valmistusmäärä 1000 kpl

SÖDERSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1862
Korkeus 40,0 m
60° 06,5’ N 25° 24,8’ E

Söderskärin majakka sijaitsee lähellä Helsinkiä Sipoon ulkosaaristossa. Luonnonsuojelualueella sijaitseva majakka aiotaan lähivuosina ottaa matkailukäyttöön. Saarella on majakan lisäksi useita rakennuksia ja saaret yhdistävä riippusilta.

Valmistusmäärä 1000 kpl

MÄRKET [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1885
Korkeus 16,8 m
60°18,2’N 19°08,2’E

Ahvenanmerellä Suomen ja Ruotsin rajalla sijaitseva Märketin majakka on rakennettu vuonna 1885. Vuonna 1976 majakka automatisoitiin ja majakanvartijat muuttivat pois saarelta. Puuttomalla luodolla autiona olevat rakennukset ovat täysin sään ja meren armoilla. Majakkarakennus on nykyisin erittäin huonossa kunnossa ja vaatisi pikaista korjaamista.

Valmistusmäärä 1000 kpl

GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N 25° 51,0’ E

Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon.

Valmistusmäärä 1000 kpl
barr

KYLMÄPIHLAJA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1953
Korkeus 36 m
61° 08,7 N 21° 18,4 E

Kylmäpihlajan majakka rakennettiin 1953 korvaamaan Rauman edustalla ollutta majakkalaivaa. Tornin siipirakennuksessa on asuintilat 12 luotsille, kahdeksalle kutterinhoitajalle ja kahdelle majakkamiehelle. Vierailijoille majakkasaari avautui 2001. Kesäkautena saarelle on päivittäinen veneyhteys. Vanhaan majakkarakennukseen on myös avattu kahvila-ja majoituspalvelu.

Valmistusmäärä 1000 kpl

HARMAJA – GRÅHARA [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1883
Korkeus 24,0 m
60°06,3’ N 24°58,7’ E
Harmajan majakka sijaitsee Helsingin edustalla Harmajan väylän reunalla. Majakka on rakennettu vuonna 1883, vuonna 1900 majakan korkeus kaksinkertaistettiin rakentamalla tornin alle graniitista ja tiilestä nelikulmainen alaosa. Vuonna 2000 majakan ulkonäkö muutettiin arvonsa mukaiseksi vaihtamalla majakaan alkuperäisen kaltainen lyhtykoju. Saarella toimii myös luotsiasema.
Valmistusmäärä 1000 kpl
UTÖ [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1753, 1814
Korkeus 39,6 m
59° 46,9’ N 21° 22,3’ E
Utön majakka peruskorjattiin vuonna 2002 ja se on nyt Utön saaren ylpeys. Majakan sisällä on pieni majakkamuseo ja kirkko. Kylän ympäröimä majakka on vanhimmilta osiltaan Suomen vanhin majakka.
Valmistusmäärä 1000 kpl
SUOMENLINNA – SVEABORG [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1929, 1986
Korkeus 54,2 m
60°08,9 N 24° 59,4’E
Suomenlinnan majakka ja Harmajan majakka muodostavat tärkeän sisääntuloväylän Helsinkiin. Helsinkiä avomereltä lähestyttäessä majakoiden valojen tulee olla linjassa keskenään. Ennen Suomen itsenäistymistä mereltä suunnistettiin Helsinkiä kohti Aleksanteri Nevskin kirkon tornin mukaan. Vuonna 1929 Aleksanteri Nevskin kirkko remontoitiin ja kirkosta tehtiin valaistu meri- ja lentomajakka. Kirkontornissa sijaitseva linssistö on sähkökäyttöinen ja varustettu tutkamajakalla. Suomenlinnaan pääsee päivittäin vuoroaluksella Helsingin Kauppatorilta Presidentin linnan vierestä.
Valmistusmäärä 1000 kplbarr
isokari ISOKARI – ENSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1833
Korkeus 49,4 m
60° 43,1’ N 21° 00,9’ E
Isokarin majakka on kauneimpia merimajakoitamme. Suurella saarella on hyvä satama ja sinne tehdään koko kesän ohjattuja päivämatkoja. Isokari sijaitsee Uudenkaupungin edustalla.
Valmistusmäärä 1000 kplbarr
BENGTSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’E
Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uusi Bengtskär-muki on sini-valkoinen. Bengtskärin majakka on Suomen tunnetuin majakka ja se sijaitsee avomerellä Hangosta lounaaseen.
Valmistusmäärä 1000 kplbarr
SÖDERSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1862
Korkeus 40,0 m
60° 06,5’ N 25° 24,8’ E
Söderskärin majakka sijaitsee lähellä Helsinkiä Sipoon ulkosaaristossa. Luonnonsuojelualueella sijaitseva majakka aiotaan lähivuosina ottaa matkailukäyttöön. Saarella on majakan lisäksi useita rakennuksia ja saaret yhdistävä riippusilta.
Valmistusmäärä 500 kpl
GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N 25° 51,0° E
Ensimmäinen Pellingin lähettyville rakennettu valomajakka rakennettiin 1835 Glosholmin saarelle. Pian majakan rakentamisen jälkeen huomattiin sen sijaitsevan väylältä liian sivussa ja aiheuttavan jopa haaksirikkoja. Myöhemmin Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Ennen majakan hävittämistä Tove Jansson vieraili majakalla monet kerrat ja muumitalo sai tutun ulkomuodon.
Valmistusmäärä 500 kpl
MARHÄLLAN [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1938
Korkeus 14,6 m
60° 01,9’ N 19° 52,5’ E
Marhällanin merimajakka sijaitsee Maarianhaminan eteläpuolella aivan ruotsinlaivojen reitin varressa. Laivankannelta katsottaessa majakka on pieni, mutta sen valon mukaan kuljetaan kuitenkin Ruotsista Maarianhaminaan tultaessa.
Valmistusmäärä 500 kpl
GLOSHOLM [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1835
Korkeus 39,3 m
60° 11,0’ N 25° 51,0’ E
Tove Jansson vietti monet kesät Pellingin saaristossa, jossa heillä oli tapana tehdä kesäretki läheiselle Glosholmin majakkalle. Näin majakka tuli hänelle niin tutuksi, että hän käytti sitä myöhemmin esikuvana muumitalolle. Glosholmin tunnusmajakka räjäytettiin suomalaisten toimesta talvisodan jälkeisenä välirauhan ensimmäisenä päivänä. Majakasta ei ole enää kuin vähän jalkaosaa jäljellä.
Valmistusmäärä 500 kpl
BENGTSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1906
Korkeus 51,0 m
59° 43,4’ N 22° 30,1’ E
Varmasti Suomen tunnetuin majakka, joka sijaitsee avomerellä Hangosta lounaaseen. Majakalle järjestetään päiväristeilyjä Hangosta ja Kasnäsistä. Majakalla on kahvio, sauna ja yöpymismahdollisuus. Paula Wilson antaa mielellään lisätietoja.
Valmistusmäärä 500 kpl
PORKKALA KALLBÅDA [LOPPUUNMYYTY] Rakennusvuosi 1920
Korkeus 21,4 m
59° 52,1’ N 24° 18,4’ E
Porkkalan Kallbåda, lempinimeltään ”kirkko” sijaitsee ulkomerellä Porkkalan nimen jatkeena. Nykyisin majakkakalliot ovat luonnonsuojelualuetta ja saarella lepäilee jatkuvasti suuri määrä hylkeitä. Veneellä lähestyttäessä hylkeet tulevat uteliaina kulkijaa vastaan.
Valmistusmäärä 500 kpl
FÖGLÖ [LOPPUUNMYYTY]
60° 00,8’ N 20° 25,8’ E
Ahvenanmaalla sijaitseva saari on saanut nimensä linnuistaan. Saarella sijaitsee kylä, vanha luotsi talo ja kaksi vireää satamaa. Etelänpuoleisessa satamassa sijaitsee Seagram-ravintola.
Valmistusmäärä 500 kpl
ISOKARI – ENSKÄR [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1833
Korkeus 49,4 m
60° 43,1’ N 21° 00,9’ E
Isokarin majakka on kauneimpia merimajakoitamme. Suurella saarella on hyvä satama ja sinne tehdään koko kesän ohjattuja päivämatkoja. Isokari sijaitsee Uudenkaupungin edustalla.Valmistusmäärä 500 kpl
UTÖ [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1753 ja 1814
Korkeus 39,6 m
59° 46,9’ N 21° 22,3’ E
Utön majakka peruskorjattiin vuonna 2002 ja se on nyt Utön saaren ylpeys. Majakan sisällä on pieni majakkamuseo ja kirkko. Kylän ympäröimä majakka on vanhimmilta osiltaan Suomen vanhin majakka.
Valmistusmäärä 500 kpl
UTÖ [LOPPUUNMYYTY]
Rakennusvuosi 1753 ja 1814
Korkeus 39,6 m
59° 46,9’ N 21° 22,3’ E
Utön majakka peruskorjattiin vuonna 2002 ja se on nyt Utönsaaren ylpeys. Majakan sisällä on pieni majakkamuseoja kirkko. Kylän ympäröimä majakka on vanhimmilta osiltaan Suomen vanhin majakka.
Valmistusmäärä 500 kpl
HÖGSÅRA [LOPPUUNMYYTY]
59° 57,3’ N 22° 22,0’ E
Kylän keskellä kulkijaa ihastuttaa vaaleanpunainen lehmä, jolle on viime vuosina tuotu heinää ruoaksi. Lehmä laitettiin keskelle risteystä, koska risteys oli aiemmin vaarallinen jalankulkijoille.
Valmistusmäärä 500 kpl

 

Descarga ebooks - https://librosdepaises.es/