Uusi Varsinais-Suomi à la carte -kirja on ilmestynyt! Kirjassa on esitelty monta pienyrittää, joiden rooli ruokakulttuurin säilyttäjänä ja kehittäjänä on merkittävä. Yrittäjillä on monesti useiden vuosikymmenien ja sukupolvien kokemus alueen ruokakulttuurista ja perinteistä, joita he vaalivat ja jalostavat. Näin myös ammattitaito pysyy ja kehittyy alueella. Tästä hyötyvät nimenomaan kuluttajat, sillä näin useammille välittyy sitä tietoa ruokaperinteestä ja -kulttuurista, joka muuten katoaisi.
Tämän hetken ruokatrendi on kotimaisuus ja lähiruoka, mikä edistää myös paikallisen ruokakulttuurin säilymistä sekä uuden luomista. Turun alueen ja koko maakunnan ravintoloissa on vahva halu tehdä oman maakunnan tuoreista raaka-aineista paikallista ruokaa. Moni on miettinyt keittiönpuolella ”jottan tarttis tehrä” ja uusia makuja, tuoksuja ja oivalluksia on myös syntynyt. Myös asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia ruoan alkuperästä ja alueellisesta ruokakulttuurista.
Kielet: Koko: 200 x 230 mm, 96 sivua ISBN 978-9525-913-30-9
|