Uusi Pirkanmaa à la carte on ilmestynyt

 

Uusi kaksikielinen Pirkanmaa à la carte esittelee laajasti pirkanmaalaista ruokaa, ruokakultturia, ravintoloita. Tampereen ravintolakulttuuri on vilkas ja monipuolinen. Osaavia keittiömestareita on monessa ravintolassa ja tekemisessä on taitamisen maku. Tampereelta löytyy tällä hetkellä Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni kuin myös monta muuta taitavaa keittiömestari, joiden valmistamia annoksia tässä kirjassa esitellään. Myös maakunnasta löytyy osaamista. Mäntässä toimiva Serlachius-museon ravintola Gösta on hyvä esimerkki taitavasta osaamisesta. Ravintolan keittiömestari on monessa liemessä keitetty ravintoloitsija ja vuoden kokki tältä vuosisadalta, lisäksi hän on edustanut Suomea useissa kansainvälissä kokkikilpailuissa.

Myös alan koulutus on hyvin kirjassa esiteltynä. Ruoka- ja puutarha-alan koulutus on monipuolista, kansainvälistä ja osaavissa käsissä. Myös aitoja pirkanmaalaisia perinneruokia löytyy kirjasta. Pirkanmaan klassikko on mustamakkara: Tampereen toreilla ja kauppahallissa ei voi käydä maistamatta tätä alueen erikoisuutta. Mustamakkara on suomalainen perinteinen makkara, joka on tehty porsaanlihasta, verestä ja ruisjauhoista. Mustamakkara on Tampereen erikoisuus ja parasta nautittaessa lämpimänä torilla puolukkahillon ja maidon kera. Mustamakkaraa on tehty alueella 1500-luvulta lähtien.

Pirkanmaalla on paljon ruokateollisuutta: monta suomalaisittain merkittävää yksityistä leipomoa, valmisruokateollisuutta, lihanjalostusteollisuutta ja yhä useampia pienpanimoita, joiden tuotteet menevät niin hyvin kaupaksi, että voidaan puhua paikallisen oluen uudesta tulemisesta. Lisäksi alueella viljellään paljon erilaisia kasviksia, tuoreyrttejä, marjoja ja viljaa.

Koko 260x260mm
Sivumäärä: 96
Kielet: Suomi, Englanti
ISBN 978-952-5913-31-6