Keski-Suomi à la carte
Keski-Suomi à la carte -kirja kertoo Keski-Suomen herkuista, kulttuurimaisemasta ja ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä.Reseptit kirjaan on kerätty pitkin maakuntaa ja esiteltynä ovat keskisuomalaisten kartanoiden parhaat riistaruoat monin eri tavoin valmistettuna, voissa paistettuja muikkuja, rapumurekkeella täytettyjä ahvenfileitä, sorsa-tattimakkaraa sekä monia muita keskisuomalaisia herkkuja. Kirjassa on myös perinteisen hankasalmelaisen ruisleivän valmistusohje ja monta hyvää kakkureseptiä. Tärkeä osa keskisuomalaista kulttuuria ovat myös Petäjäveden Vanha puukirkko 1700-luvulta ja Alvar Aallon 1900-luvulla suunnittelemat lukuisat rakennukset, jotka on kansainvälisesti tunnustettu merkittäviksi kulttuuriarvoiksi. ISBN 978-952-5290-87-5 |