Tornionlaakson ruokakulttuuri

 

Tämän kirja kertoo Tornionlaakson ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.

Tornionlaakso on ainutlaatuinen. Suuri Tornionjoki, virtaa edelleen vapaana rajajokena Perämereen, mistä siiat, lohet ja nahkiaiset nousevat merivaelluksen jälkeen takaisin jokeen kutemaan. Vaelluskalojen nousu jokiin määrittää edelleen ihmisten tavan saapua joelle kalastamaan. Sama kiertokulku rytmittää tarjolla olevan ruuan ja ihmisten tavat ja tottumukset. Lyhyen hetken kalaa on runsaasti ja on juhlan aika, sen jälkeen syödään savustettua, suolattua ja hapatettua kalaa, kaadetaan riistaa ja herkutellaan poron lihalla. Jokivarressa on vahvat perinteet ruuan valmistamisessa. Kukkolankoskella siikaa on halstrattu joen molemmin puolin samoin tavoin ainakin 500 vuoden ajan. Onneksi perinteet ovat arvossa ja tavat halutaan säilyttää.

 

Kielet/Languages:   
Koko/Storlek/Size: 200x260mm, 144 sivua

ISBN 978-9525-913-06-4