Oletko kiinnostunut Houkutuslintu-näyttelystä?

 

Näyttely on ollut aiemmin esillä Maarianhaminan taidemuseossa ja nyt Espoossa. Ensi vuodelle ei ole vielä varauksia. Lisätietoja antaa Manne Stenros, puhelin 050-654 06.

Näyttelyn pitämisen lähtökohtana on aktivoida houkutuslintujen tekijöitä ja omistajia. Samalla itse dokumentoin ja tallennan saariston katoavaa kulttuuriperintöä tuleville sukupolville. Espoon näyttelyn jälkeen olen saanut monta hyvää kontaktia ja kuvannut jo monta uutta hienoa houkutuslintua. Ihmiset toivat näyttelyyn kaaveja kuvattaviksi ja toissapäivänä olin mm. Söderskärin majakkasaarella kuvaamassa houkutuslintuja. Näyttely uudistuu ja muuttuu myös ensi vuodeksi. Kaiken kaikkiaan kuvattuja kaaveja on satoja, joista olen valinnut 40-60 näyttelyyni.

Näyttelyssä olevat taulut ovat myös myynnissä 30 ja 60 euron hintaan. Espoossa myytiin monta taulua samoin kuin kirjaa, jonka olen kuvittanut kaaveilla.

Yleensä houkutuslintuja ovat tehneet isoisät ja isoisoisät. Siksi kaaveja ei ole yleensä myynnissä. Kaavien tunnearvo on suurempi kuin niiden kaupallinen arvo, joskin sekin on satoja euroja kappaleelta. On helppo arvata, että ympäri Suomea asuu vielä iäkkäitä kaavien tekijöitä, jotka ovat joskus iltapuhteella veistäneet linnun puusta.